Menu

O Nas

photodune-1798779-woman-xs

PITiWN - Samorząd gospodarczy na rzecz biologizacji i zrównoważonego rozwoju

Looking for something

Even More Popular Items

Close Panel

slajdy

  • 1
  • 2
poniedziałek, 04 maj 2015 10:37
24 maja 2015 roku Platforma Produktów i Usług Członek Założyciel Polskiej Izby Technologii i Wyrobów Naturalnych zaprasza na kolejną, szóstą już edycję konferencji Wellness. Tym razem tematem przewodnim konferencji będzie odchudzanie. Będziemy więc poruszać temat diet, suplementów diety wspomagających procesy odchudzania i metabolizm. Będzie mowa o zdrowym stylu życia oraz o równowadze duchowej. Bo wszystko zaczyna się w naszej głowie, a wellness to równowaga między ciałem, duchem i umysłem. Majowe słonko rozgrzewa dusze i umysły - wszak maj to miesiąc zakochanych - dlatego na konferencji najwięcej czasu tym razem poświęcimy ciału. Główny wykład konferencji poprowadzi - Anna Kalata, była minister…
piątek, 24 kwiecień 2015 12:12
W dniu 21 kwietnia 2015r. podczas Europejskiego Kongresu Gospodarczego w Katowicach Pierogarnia Piaski jedna z firm członkowskich Polskiej Izby Technologii i Wyrobów Naturalnych została nagrodzona tytułem: Firma odpowiedzialna w biznesie 2015. O randze nagrody świadczy obecność  przy jej wręczaniu dyrektor PARP Pani Bożeny Lublińskiej-Kasprzak, Wicepremiera Janusza Piechocińskiego, Premiera Jerzego Buzka oraz fakt, iż firma została wybrana z grona 17 tys. firm realizujących projekty finansowane ze środków publicznych.    W kategorii „Firma odpowiedzialna w biznesie" uhonorowano przedsiębiorców, którzy dbając o rozwój firmy, przykładają specjalną wagę do dbania o swoich pracowników oraz środowisko naturalne. Nagrodę główną w tej kategorii otrzymała firma Pierogarnia…
czwartek, 04 grudzień 2014 08:05
23 listopada odbyła się 4 już edycja Konferencji Wellness organizowanej przez Platformę Produktów i Usług (www.ppiu.pl). Polska Izba Technologii i Wyrobów Naturalnych, objęła patronatem to wydarzenie. Prelegentów i uczestników tym razem gościła Centralna Biblioteka Rolnicza przy Krakowskim Przedmieściu w Warszawie. Uczestnicy mieli okazję wysłuchać  interesujących wystąpień: czym jest Wellness – dr Ewy Białek, o równoważeniu organizmu – Zbigniewa Dąbczyńskiego, o niesamowitych mikroorganizmach (ProBioEmach) Prezesa Zarządu Stowarzyszenia EkosystEM- DZIEDZICTWO NATURY – Stanisława Kolbusza, Marii Sałygi o krzemie, Patrycji Stępień o psychologii i astrologii oraz Sylwestra Lipskiego – Prezesa Polskiej Izby Technologii i Wyrobów Naturalnych na temat nowej organizacji samorządów gospodarczych. Tradycyjnie…
wtorek, 02 grudzień 2014 10:42
      Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie odbyło się 25.11.2014 r. w Centralnej Bibliotece Rolniczej przy Krakowskim Przedmieściu 66 w Warszawie. Przewodniczącym NWZ został wybrany Sławomir Gacka. Posiedzenie przeprowadzone zostało zgodnie z porządkiem obrad (do pobrania poniżej). Walne miało charakter sprawozdawczy z dotychczasowej działalności Izby od momentu prawomocnego wpisu do Krajowego Rejestru Sądowego (22.01.2014 r.)Przewodniczący Walnego Zgromadzenia poprosił dr inż. Sylwestra Lipskiego - Prezesa Izby o przedstawienie podjętych przez PITiWN inicjatyw i działań (prezentacja do pobrania poniżej). Podczas prezentacji najwięcej dyskusji wzbudził temat, dotyczący możliwości zorganizowania targów „naturalnych technologii i wyrobów” przy współpracy z Międzynarodowymi Targami w Poznaniu oraz możliwość rozpoczęcia działań zmierzających do…
piątek, 28 listopad 2014 11:50
Polska Izba Technologii i Wyrobów Naturalnych, firma Ekotrend Maciej Łoś, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie i Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach otrzymały pozytywną decyzję i dofinansowanie z NCBiR w ramach Programu INNOWACJE SPOŁECZNE na realizację projektu pt. „ Opracowanie modelu ograniczenia strat żywności wytwarzanej metodami naturalnymi”. Celem projektu jest poprawa jakości życia społecznego dzięki opracowaniu modelu ograniczenia strat żywności poprzez wdrożenie technologii uprawy warzyw w zgodzie z naturą, o wysokiej wartości biologicznej, a tym samym o większej trwałości przechowalniczej i przydatności przetwórczej. Zwiększenie trwałości żywności uzyska się w wyniku zwiększenia suchej masy płodów oraz ich bezpieczeństwa mikrobiologicznego. Wzrost tych parametrów będzie możliwy…
Strona 4 z 8

Kontakt siopka

Polska Izba Technologii i Wyrobów Naturalnych
00-322 Warszawa, ul. Krakowskie Przedmieście 66 lok.1A, tel. (22) 828 11 22, tel. kom +48 668 121 922, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Rejestracja: Sąd Rejonowy dla  M. St. Warszawy, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
KRS 0000495242, NIP: 525-25-78-103, REGON: 147079996
Bank : Pekao S.A. XV o/W-wa, Konto: PL  11 12402887 1111 0010 5619 0662